- Witamy w klubie nowego członka klubu - senatora Wojciecha Koniecznego. Wczoraj nasz klub powiększył się o senatora, dzięki czemu zmieniamy nazwę, od tej pory nie będziemy klubem poselskim, ale klubem parlamentarnym – oświadczył Krzysztof Gawkowski, przewodniczący KP Lewica, który od teraz liczy 44 posłów i 1 senatora.

- Bardzo się cieszę, że Wojciech Konieczny został również wiceprzewodniczącym naszego klubu. Polska Partia Socjalistyczna dołącza naszego klubu – podkreślił.

Lewica się konsoliduje przed wyborami

- Lewica się konsoliduje. Lewica chce wspólnoty. Lewica chce być przeciwwagą dla Prawa i Sprawiedliwości. To nasz łączy – ocenił.

- Jest to dobry dzień dla Lewicy. Rok wyborczy wymaga tego, aby Lewica była jak najsilniejsza. Nie da się pokonać PiS, nie da się zakończyć ich rządów bez silnej i zjednoczonej Lewicy, z dobrym programem, który obejmuje wszelkie aspekty życia. PPS wnosi swą tradycję, swoją historię i cele – mówił Wojciech Konieczny, senator.

Bez silnej Lewicy nie uda się pokonać PiS

- Dla nas człowiek stoi zawsze przed kapitałem. Jesteśmy za wolnością, równością i prawami kobiet – podkreślił.

- Dołączamy do prac Klubu Parlamentarnego Lewicy, z czego bardzo cieszę. Nie tylko Lewica, ale cała opozycja powinna ze sobą współpracować, ponieważ tylko to da nam sukces w walce z PiS – ocenił.