list111019

Drogie i Drodzy,

Piszemy dziś do Was, bo mamy wspólne marzenie. Marzenie, które wielu i wiele z Was podziela. Marzymy o Polsce otwartej i szczęśliwej. W której wszyscy jesteśmy równie ważni i współpracujemy niezależnie od różnic między nami. O państwie, w którym władza wykorzystuje swoją siłę nie do kontroli obywateli, ale jako gwarancję ich wolności.

Jako Lewica wywodzimy się z różnych środowisk, ale wszyscy wierzymy w siłę współpracy i moc dialogu ponad podziałami. Wierzymy, że możemy zbudować Polskę przyszłości, w której wszyscy będziemy się czuć jak u siebie - niezależnie od płci, wieku, pochodzenia, wiary, orientacji czy zasobności portfela.

Dziś, na dwa dni przed wyborami, Polska stoi na rozstaju dróg. Możemy skręcić ostro w prawo, w stronę samotnego, podzielonego państwa, w którym rządzi konflikt i przemoc. Możemy też pójść w lewo i zbudować prawdziwie nowoczesne, europejskie państwo dobrobytu, które proponuje Lewica.

O takiej Polsce marzymy. I taką Polskę - będziemy tworzyć. To nasze zobowiązanie wobec wszystkich. To jest zobowiązanie Lewicy. Bo łączy nas przyszłość!

13 października zabierzcie na wybory swoich przyjaciół i znajomych, zabierzcie swoich najbliższych, dziadków, wnuczków, rodziców, dzieci. Niech to będzie wielkie święto demokracji. W niedzielę wszyscy mamy głos!

Karta wrzucona do urny ma wielką moc. Wykorzystajmy ją jak najlepiej.

Spotkajmy się na wyborach!

podpisy

Spotkajmy się na wyborach!