Co to co się stało w Grodzisku Mazowieckim to jest skandal. Punkt szczepień został zaatakowany przez hordy antyszczepionkowców. Ludzie, którzy sami się nie szczepią i zagrażają naszemu bezpieczeństwu publicznemu, teraz zaczęli atakować punkty do których przychodzą Polki i Polacy, którzy dbają o swoje zdrowie, a także o zdrowie publiczne.

W związku z tą sytuacją składam dzisiaj do generała Jarosława Szymczyka, Komendanta Głównego Policji zapytanie: czy tym osobom, które zaatakowały punkt szczepień zostały już postawione zarzuty karne?

Druga sprawa, o którą pytam to: czy będą kontrole pod takimi punktami, czy będzie większa ilość policji pod punktami szczepień? Jak to jest, że pod domem Jarosława Kaczyńskiego policja jest 24 godziny na dobę, że funkcjonariusze bronią przed Polakami pomnika smoleńskiego, a nie potrafią obronić punktu szczepień przed bandyterką?

Rząd dysponuje całym aparatem bezpieczeństwa oraz całym aparatem medialnym w tym kraju, ma telewizję publiczną i zamiast siać hejt na opozycję, powinien 24 godziny na dobę mówić o zaletach szczepienia. Idzie czwarta fala i albo postawimy jej tamę, albo ta czwarta fala pandemii znowu nas zatopi. Nie możemy sobie na to pozwolić. Dlatego apeluję dzisiaj do rządu: przestańcie zajmować się sianiem fake newsów, przestańcie się licytować z antyszczepionkowcami, a zajmijcie się zdrowiem publicznym Polek i Polaków, żeby nigdy więcej nie dochodziło takich sytuacji, że hordy rozwścieczony antyszczepionkowców stają się coraz bardziej odważne i atakują ludzi.

Rządzie zajmij się zdrowiem publicznym Polek i Polaków, ponieważ za chwilę będziemy zalani czwartą falą pandemii.

Beata Maciejewska, posłanka