Zapraszamy na konwencję programową poświęconą szkole, nauczaniu, wychowaniu i systemowi edukacji w Polsce.

Według Lewicy przyjazna szkoła to bezpieczny dom, a szkoła to nie tylko ławki, tablica i paprotki. Szkoła to przede wszystkim budowanie relacji i wspólne poznawanie świata. Niestety polska szkolna rzeczywistość odbiega od tego jak chcielibyśmy widzieć świat wchodzenia w dorosłość.

Podczas konwencji programowej liderzy, oraz posłanki i posłowie Lewicy wraz z przedstawicielkami i przedstawicielami młodzieży zaprezentują swój plan na to, jak sprawić, by szkoła była bezpieczna, wolna, demokratyczna, przyjazna i ekologiczna. Pokażą też jak sprawić, by polityka edukacyjna zaczęła być planowana na dłużej niż na jedną kadencję. Wśród osób zabierających głos będzie m.in.: Adrian Zandberg, Agnieszka Dziemianowicz-Bąk, Anita Kucharska-Dziedzic, Marcin Kulasek, Paulina Piechna-Więckiewicz

Gościem specjalnym konwencji będzie Sławomir Broniarz, prezes Związku Nauczycielstwa Polskiego.

Konwencja odbędzie się w najbliższą sobotę 27 sierpnia w Ośrodku Szkoleniowo - Wypoczynkowym GWAREK.

Wydarzenie rozpocznie się o godzinie 10.30.

Oglądaj konwencję "Przyjazna szkoła" na swoim ulubionym kanale social media

FACEBOOK - https://www.facebook.com/NowaaLewica

TWITTER - https://twitter.com/__Lewica