Pragnę zwrócić się do wyborców. Szanowni Państwo, możemy wygrać te wybory! Razem! Wygramy te wybory po to, aby Polska wreszcie była krajem, który dba o wszystkich, który nie należy do jednej partii czy formacji, ale służy Wam: obywatelom i obywatelkom.

Podczas rozmów słyszymy zmęczenie ludzi tym, że stanowiska w rożnych instytucjach państwowych są przejmowane przez ludzi, którzy nie są kompetentni, ale są znajomymi lub krewnymi królika. My mówimy bardzo wyraźnie: chcemy zbudować takie państwo, które jest kompetentne i sprawne, które potrafi zadbać o usługi publiczne. W którym budowane są mieszkania na wynajem, w których będziecie mogli mieszkać wtedy, kiedy nie stać Was na kredyt. Które buduje dobry transport publiczny, którym będziecie mogli dojechać do pracy, do szkoły, do lekarza. Która zadba, aby w naszych szkołach dzieci naprawdę uczyły się tego co jest im potrzebne w XXI wieku, a nie tępej propagandy. Wreszcie, aby był to kraj, w którym będziecie zarabiać godnie za Waszą pracę. W którym kobiety nie będą karane za macierzyństwo, ale traktowane z godnością i będą mogły liczyć na wsparcie państwa wtedy, kiedy zdecydują się zostać z dziećmi w domu. Takie państwo chcemy budować. Głosowanie na Lewicę to jest głos na lepszą Polskę, na Polskę bez podziałów, w której wszyscy się pomieścimy. Mocna Lewica w przyszłym rządzie, to gwarancja tego, że wszystko o czym mówimy nie pozostanie jedynie postulatami wyborczymi, ale że zostaną zrealizowane.

Wiecie, że mówimy to z głębi serca. Spotykaliście nas na Strajkach Kobiet, na strajkach pracowniczych, bo jesteśmy z Wami wszędzie tam, gdzie nas potrzebujecie. I będziemy tak również, jak będziemy rządzić. Razem damy radę!

Magdalena Biejat, posłanka i współprzewodnicząca partii Razem
Olsztyn, 19 maja 2023 r.