Nowe otwarcie – nowa energia❗️ „Nic o Was bez Was” – to motto kampanii Roberta Biedronia po restarcie.

Do drużyny kandydata Lewicy na prezydenta dołączyła Agnieszka Dziemianowicz-Bąk, będzie od teraz współprzewodniczącą sztabu, wraz z Tomaszem Trelą.

Biedron200520a

Wracamy do życia, wracamy na trasę po Polsce! A Polska to nie tylko Warszawa, to nie tylko duże miasta. Robert Biedroń ma już plan wizyt w kilkudziesięciu miastach, miasteczkach oraz wsiach. Kandydat Lewicy na prezydenta będzie się spotykać z Polkami i Polakami z zachowaniem wszystkich najważniejszych środków bezpieczeństwa.

W najbliższych dniach Lewica rozpocznie cykl Okrągłych Stołów, które będą dotyczyć nowej rzeczywistości po epidemii koronawirusa: gospodarce, ochronie zdrowia, klimacie, wsparciu dla seniorów, rynku pracy, naprawie sytuacji w mieszkalnictwie.

W pierwszej turze głosuje się̨ na poglądy. Kandydat o lewicowych poglądach jest jeden i nazywa się Robert Biedroń

Biedron180520b

Agnieszka Dziemianowicz-Bąk, jedna z najaktywniejszych posłanek Lewicy, aktywistka, ekspertka ds praw kobiet i edukacji, wrocławianka, która zrobiła świetny wynik na Dolnym Śląsku, zdobywając drugi mandat dla Lewicy.

Robert Biedroń podczas konferencji prasowej powiedział:

Musimy napisać nowy rozdział. Polska to coś więcej niż podziały, lęki i obawy. Polska to wielka nadzieja, to marzenia. Chciałbym budować Polskę solidarną, w której ludzie będą mieli dobrą pracę i godną płacę. Chciałbym budować Polskę, w której każdy będzie miał dostęp do tanich mieszkań na wynajem, w której – tak jak w Słupsku – będziemy oddychać czystym powietrzem, w której będziemy mieli odwagę powiedzieć, że równość to równość. Chcę budować Polskę zrównoważonego rozwoju, a nie tylko bogatych metropolii. Bo Polska to nie tylko Warszawa, to również Krosno, Słupsk czy Świdnica. Chciałbym być prezydentem zwykłego człowieka. Nic o was bez was! To jest mottem mojej kampanii. Polska jest różnorodna, ale musi być wspólnotą. Bo inaczej tego nie wytrzymamy. Taką Polskę musimy wspólnie zbudować.

Agnieszka Dziemianowicz-Bąk podczas konferencji prasowej powiedziała:

Rozpoczynamy powrót do normalności w Warszawie, ale Polska to coś więcej niż wielkie metropolie. Polska to małe miasta i wsie, w których pracują pielęgniarki i lekarze, ratownicy medyczni i kierowcy autobusów. Dzisiaj ruszamy w Polskę. Tę podróż chcemy zacząć od słowa „dziękuję”, bo dzięki wam udało się nam się przetrwać tę pandemię. Chcemy się z wami spotkać i opowiedzieć o naszej wizji Polski. Robert Biedroń jest kandydatem, który chce zbudować Polskę różnorodną i nikogo nie zostawi z tyłu.

Tomasz Trela podczas konferencji prasowej powiedział:

Robert Biedroń to jedyny progresywny kandydat w tych wyborach. To właśnie on chce budować Polskę sprawiedliwą, otwartą i różnorodną. Robert Biedroń to 500 Komitetów Biedronia, to 3,5 tys. wolontariuszy, to 15 tys. kilometrów przejechanych do marca.

Gabriela Morawska-Stanecka podczas konferencji prasowej powiedziała:

Dzisiaj Śląsk jest centrum zakażeń koronawirusem, dzieje się tak z powodu zaniedbania rządzących. Nie zadbano o bezpieczeństwo górników. Dlatego to tam rusza dzisiaj Robert Biedroń.

Biedron200520b

Włodzimierz Czarzasty podczas konferencji prasowej powiedział:

Jesteśmy razem i idziemy razem, bez względu na to, czy słońce świeci, czy pada deszcz. Robert Biedroń jest naszym kandydatem. Wierność́ zasadom i ludziom jest dla nas najważniejsza. Pamiętajcie, tu jest Lewica. Zawsze przed wyborami jest tak, że wielu kandydatów chce zabiegać o głosy lewicy. Zawsze przypominają sobie o postulatach lewicowych przed wyborami i zawsze zapominają o nich, po wyborach. W pierwszej turze głosuje się̨ na poglądy. Kandydat o lewicowych poglądach, który jest gwarantem lewicowych idei jest jeden i nazywa się Robert Biedroń!
Ludzie lewicy, wasz dom jest tutaj! Wykręcimy taki wynik, że niedowiarkom spadną̨ maski z ust!

Adrian Zandberg podczas konferencji prasowej powiedział:

Za kilka tygodni odbędą się wybory, które nie będą konkursem piękności, ale Zdecydujemy jaka będzie Polska po pandemii. Czy to będzie Polska sprawiedliwa społecznie i wolna, czy też będzie takim czy innym powrotem do przeszłości. Pragnę, aby w Pałacu Prezydenckim zasiadł człowiek, który będzie miał odwagę spojrzeć w przyszłość, podpisać ustawę o budowie tanich mieszkań, zakończyć reprywatyzację, czy też złagodzić przepisy dotyczące aborcji.

W tych wyborach damy sygnał, jakiej Polski chcemy. Chcemy Polski, która nie zostawia nikogo z tyłu. Taką Polskę będzie budował Robert Biedroń.

Wojciech Konieczny podczas konferencji prasowej powiedział:

W Tarczy Antykryzysowej przegłosowanej przez PO-PiS znajduje się przepis pozwalający na prywatyzację szpitali. Prezydent Andrzej Duda podpisał tę ustawę. Zmianę tej prawicowej linii zagwarantuje tylko Robert Biedroń.